文档库

最新最全的文档下载
  • 求职/职场
  • 总结/汇报
  • 工作bob网页登录网址
  • 教学研究
  • 资格考试
  • 外语考试
  • 高等教育
  • 高中教育
  • 初中教育
  • 小学教育
  • 幼儿教育
  • 表格/模板
  • 人文社科
  • 当前位置:文档库 > 牛津译林版高中英语必修1高考同步练习Unit 2 Growing pains译林版必修1

    牛津译林版高中英语必修1高考同步练习Unit 2 Growing pains译林版必修1

    必修一Unit 2 Growing pains

    Ⅰ.单项填空

    1.(2010·东北三校统考)Why haven't you accomplished your tasks yet?You to finish them last Friday.

    A.were supposed

    B.are supposed

    C.are supposing

    D.were supposing

    解析:句意:你为什么还没完成你的任务?你应该在上周五完成的。be supposed to do 表示“应该做某事”;由last Friday可知选A。

    答案:A

    2.(2010·浙江金丽衢联考)Silk from China found its way to India,the Middle East and Rome,spices and glass,which were not known to China.

    A.in charge of

    B.in exchange for

    C.in terms of

    D.in addition to

    解析:考查介词短语。in charge of“负责,掌管”;in exchange for“以……交换”;in terms of“根据,按照”;in addition to“除……之外”。

    答案:B

    3.It was reported that the forest fire last Sunday and that it itself and wasn't .

    A.went out;broke out;put out

    B.broke out;went out;put out

    C.broke out;put out;went out

    D.put out;broke out;went out

    解析:本题考查短语动词的用法。break out “爆发”;go out “火自然熄灭”;put out

    “扑灭”。

    答案:B

    4.(2010·湖北八校联考)you are a college student,you should learn to be independent of your parents' help.

    A.Even though

    B.The moment

    C.Provided that

    D.Now that

    解析:句意:既然你是一名大学生,你就应该学会不依赖父母的帮助。now that“既然,由于”;A项表示“即使”;B项“一……就……”;C项“如果,只要”。

    答案:D

    5.(2010·合肥统考)five minutes,we arrived at the railway station with our heavy luggage.

    A.There were;to go

    B.It had;left

    C.It was;left

    D.With;to go

    解析:考查“with+名词/代词+不定式”结构。句意:尽管只剩下五分钟,我们还是带着沉重的行李赶到了火车站。

    答案:D

    6.Would you explain?

    A.the meaning to us

    http://www.wendangku.net/doc/ad092eff24fff705cc1755270722192e45365808.html the meaning

    http://www.wendangku.net/doc/ad092eff24fff705cc1755270722192e45365808.html to the meaning

    D.the meaning us

    解析:explain sth.to sb.=explain to sb.sth.或explain to sb.that。

    答案:A

    7.They are young,but they made it.

    A.after all

    B.in all

    C.above all

    D.for all

    解析:after all作“毕竟”解释;in all“总共”;above all“最重要的”;for all“尽管”。

    答案:A

    8.—What are you considering the remaining building materials?

    —You're asking me!I'm also puzzled about it myself.

    A.doing with

    B.dealing with

    C.to do with

    D.to deal with

    解析:consider后跟动名词,故排除C、D两项。而句子中的what既表疑问,又充当doing的宾语,若选择deal with,则疑问词应用how。

    答案:A

    9.Standing on the top of the building,you can get a better of our school.

    A.scene

    B.scenery

    C.view

    D.sight

    解析:get a better view of是固定搭配,“更好地看到……”。view侧重于从某一角度、某一固定位置看到的景象。

    答案:C

    10.Lucy didn't escape being scolded for their quarrel while Lily was lucky to run

    away,.

    A.not punished

    B.not punishing

    C.punish

    D.unpunished

    解析:形容词作伴随状语时,说明主语的状况,用unpunished形式。not punished结构一般不作伴随状语。

    答案:D

    11.The sea has gone completely and everything is still.

    A.out

    B.over

    C.away

    D.down

    解析:句意:海上风平浪静,万籁俱寂。go down在此处表示“(风浪)平息下来”。

    答案:D

    12.He is clever and quick at his work,he is honoured with the title of model

    worker.

    A.for which

    B.about which

    C.which

    D.of which

    解析:考查非限制性定语从句。句意:他因为聪明和在工作中表现出的敏捷被授予模范工作者的称号。be honoured for意为“因……而获得荣誉”,故答案为for which。答案:A

    13.The poor man insisted that he not guilty and that he at once.

    A.was;be set free

    B.be;set free

    C.was;was set free

    D.should be;set free

    解析:考查insist后的that从句中的谓语动词形式。句意:这个可怜的人坚持说他没罪,应该立即被释放。insist作“坚持说”时,宾语从句用真实语气,作“坚决主张”

    时,宾语从句的谓语动词用(should) do 形式,should可以省略。

    答案:A

    14.—Mary is taking the final exam tomorrow.

    —No wonder she until 12∶00 last night.

    A.stayed out

    B.stayed up

    C.worked on

    D.worked out

    解析:句意:“玛丽明天要参加期末考试。”“难怪她昨晚熬夜到12点钟。”stay

    up“熬夜,不睡觉”,符合句意。

    答案:B

    15.I suggested that another building.

    A.him;should be built

    B.to him;be built

    C.to him;will be built

    D.him;will be built

    解析:suggest to sb.that...“向某人提议……”,that从句中用(should)+动词原形。

    答案:B

    Ⅱ.完形填空

    Although I had left school against the advice of my teachers,I had,without telling anyone,tried to 1my studies in literature at evening classes.It was a tiresome 2 from one end of the city to another and to 3among adults was uninteresting.I was the youngest in the 4,so the friendship I knew at school was 5.I put up with it for a short period.It was 6long a walk on cold winter's nights and it was hard to put my 7into Shakespeare with wet shoes and trousers.So I continued writing poetry at home.

    By chance,I 8some prizes and awards for literature.A young woman from a 9 company came to the college one day.She told me that I won a national poetry award.I 10at her in astonishment and disbelief.She wanted to make a short 11about me,to which I said,“No,I couldn't do that.”Not that I had any real 12.I was just frightened.In the end she13me that I should do it the following day.

    So I did.They made a short film of me reading one of my 14and I became 15 interested in literature than ever.I 16what I should do after this,and decided some weeks later that I could not 17myself spending the rest of my days dealing with machines.So one evening,I hesitatingly told my parents that I wanted to 18to school.They were greatly surprised and a little afraid,but they did not try to persuade me not to.They wanted to know if I was 19,and if I knew what it meant and 20I realized that if I gave up my job training,it would be very difficult to get a good job.But nothing could stop me,and they asked about the matter no further.

    语篇解读:本文记叙了作者辍学后自己精于文学创作,在小有成就后又决心重返校园学习的故事。

    1.A.stop B.go on

    C.continue

    D.walk

    解析:continue意为“继续”,而go on表示连续不停地做,本文是说离开学校后继续学习文学,故选C。

    答案:C

    2.A.talk B.journey

    C.job

    D.walk

    解析:job意为“工作”。句意:这是一项很烦人的工作(引申为学习)。

    答案:C

    3.A.do B.sit

    C.talk

    D.work

    解析:sit意为“坐”,本句是说“坐在一群成年人中间很无聊”。故选B。

    答案:B

    4.A.family B.class

    C.city

    D.country

    解析:class意为“班级”。句意:我是班级里最小的一个。

    答案:B

    5.A.absent B.missed

    C.lost

    D.over

    解析:absent意为“缺乏的,不存在的”。句意:因此我所了解的学校里的友谊在这里是不存在的。

    答案:A

    6.A.too B.very

    C.much

    D.quite

    解析:too意为“太,过于”。句意:对于冬天的晚上这是一条太漫长的路了。

    答案:A

    7.A.mind B.heart

    C.soul

    D.thought

    解析:put one's heart into是固定搭配,意为“专心于,聚精会神”。

    答案:B

    8.A.defeated B.beat

    C.won

    D.hit

    解析:win意为“赢得”,后接表示战斗、比赛、奖品的词。句意:很偶然地,我在文学方面获得了一些奖金和奖品。

    答案:C

    http://www.wendangku.net/doc/ad092eff24fff705cc1755270722192e45365808.html B.radio

    C.shoe

    D.food

    解析:根据下文“她要为我拍短片”可知,此处选TV,意为:“一天我们学校来了一位某电视公司的年轻小姐。”

    答案:A

    10.A.looked B.fixed

    C.shouted

    D.stared

    解析:stare at意为“盯着,凝视”,是固定搭配。

    答案:D

    11.A.talk B.film

    C.conversation

    D.speech

    解析:film意为“电影”。句意:她想拍一个关于我的短片。

    答案:B

    12.A.reason B.cause

    C.excuse

    D.wish

    解析:excuse意为“借口,理由”。句意:我不会那样做的,我没有任何真正的理由。指不同意拍片这件事。

    答案:C

    13.A.advised B.suggested

    C.agreed

    D.persuaded

    解析:persuade意为“劝说,说服”。句意:最后她说服我第二天应该接受拍摄。

    答案:D

    14.A.poems B.stories

    C.speeches

    D.plans

    解析:poem意为“诗句”,此处意为:“她录制了一段我在读我自己创作的诗句的情景。”

    答案:A

    15.A.less B.much

    C.far

    D.more

    解析:more是比较级,此处意为:“我比以前更喜爱文学了。”

    答案:D

    16.A.wandered B.considered

    C.discussed

    D.wondered

    解析:wonder意为“想知道”。句意:我想知道这之后我应当做些什么。

    答案:D

    17.A.think B.consider

    C.spend

    D.imagine

    解析:imagine意为“想像,设想”,此处意为:“我无法想像我以后的生活要将时间浪费在和一些机器打交道上。”

    答案:D

    18.A.drop B.leave

    C.return

    D.go to

    解析:return意为“返回,重返”,此处意为:“我想重返学校。”

    答案:C

    19.A.sure B.clear

    C.curious

    D.true

    解析:sure意为“确信”。句意:他们想知道是否我很确信这种想法。

    答案:A

    20.A.whether B.that

    C.how

    D.what

    解析:whether意为“是否”。句意:我是否意识到如果我放弃工作培训,将来找工作会很困难。

    答案:A

    Ⅲ.阅读理解

    Just days after the January 4 premiere (首映) of

    Hollywood blockbuster Avatar in China,the box offices

    across the country had gone beyond 100 million yuan (around

    $14.7 million),thanks to the enthusiasm of huge number

    of Chinese movie fans. Estimates are that the total box office

    may finally reach 500 million yuan.

    Though almost every movie theater in big cities like Beijing and Shanghai gives Avatar top billing(最优先的档期),with as many as 20 show times a day,Chinese audience still find it tough to get a ticket. In Beijing,the Wanda Movie Theater in Shijingshan,the first IMAX theater in Asia,is the first choice for Avatar moviegoers. The theater shows the 3D IMAX version of Avatar five times a day,and tickets are generally sold out a day in advance.

    In Shanghai,to get an IMAX ticket for Avatar can mean waiting in freezing weather all night for a show three days later. Shanghai local media reported that on Friday,around 500 people were queuing for tickets at 8 a.m. in front of the downtown Peace Cinema,including some who had waited for 12 hours. Movie fans came equipped with quilts,wooden stools and snacks,in a scene reminding of that at train ticket windows before the New Year,when huge numbers of Chinese travel to be with family.

    For the 3D version of Avatar,ticket prices varied for different theaters and time slots(场次),ranging from 60 yuan to 120 yuan. Meanwhile,illegal tickets traders asked as much as 600 yuan for the IMAX version in Shanghai. The Peace Cinema is planning to raise the ticket price for the IMAX version to as much as 200 yuan from the current 150 yuan from Jan. 14 for some time slots.

    A report by the People's Daily owes the difficulty in getting tickets partly to the lack

    of 3D screens in China. There are only 11 IMAX commercial theaters in nine cities across China. Because of this,people are traveling long distances to see the movie. In southern China,the IMAXequipped Dongguan Wanda theater has seen a huge coming of people from Guangzhou and Shenzhen. Wednesday afternoon,due to a technical breakdown of the system,the movie was stopped for an hour,and the sound didn't come together with the picture. In the end,the general manager of the theater had to beg forgiveness on his knees twice to lessen the angry audience who drove a long way to see the movie. The theater had to pay back each audience member the full ticket price as well as 200 yuan for traffic expenses.

    The worldwide gross(总收入) for Avatar is now at $1.335 billion,second only to the $1.843 billion pulled in by Titanic,another film directed by Cameron. But how long will Avatar manage to hold its death grip around the number one spot?

    1.The behavior of movie fans in Shanghai shows that .

    A.the time slots of the film are not enough

    B.people are too enthusiastic about the film Avatar

    C.Chinese seldom have chances to enjoy Hollywood blockbusters like Avatar

    D.the tickets for the film are harder to get than train tickets before the New Year

    解析:上海影迷的行为是为了买到电影票,能观看《阿凡达》,由此可见大家非常喜欢这部影片,故选B。

    答案:B

    2.Chinese audience still find it difficult to get a ticket for Avatar because .

    A.the weather is freezing and the queue is too long

    B.the cinemas have raised the ticket price for Avatar

    C.not many 3D screens are available in China

    D.there are many illegal tickets traders in different cities

    解析:从第二段最后一句“The theater shows the 3D IMAX version of Avatar five times a day,and tickets are generally sold out a day in advance.”及第五段第一句“A report by the People's Daily owes the difficulty in getting tickets partly to the lack of 3D screens in China.”可知答案。

    答案:C

    3.From“how long will Avatar manage to hold its death grip around the number one spot?”in the last paragraph,we learn that the writer .

    A.thinks the film is sure to hold the number one spot

    B.questions the truth of the number one spot of the film

    C.concludes that the film Avatar is not better than Titanic

    D.doubts whether the film can keep its popularity with the people

    解析:联系上文这部影片很受欢迎及本句中的but可推知作者不确定这部影片是否能保持人们对它的青睐。

    答案:D

    4.The best title for the passage should be .

    A.Hollywood Blockbuster Avatar Hitting China

    B.Chinese People Kneeling Down for a Film

    http://www.wendangku.net/doc/ad092eff24fff705cc1755270722192e45365808.htmlck of IMAX Theaters in China

    D.Difficulty in Seeing Avatar in China

    解析:本文主要叙述了影片《阿凡达》在中国的上映深受观众喜爱,故选A。

    答案:A